Turistička agencija Trip Tours - Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Telefon: +387 33 844-904;  www.trip.ba; www.viabosnia.ba

Jordan

jordan 4

Cijena od 2005,00 KM
Jordan

Program putovanja

1. DAN/ ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines), polijetanje zrakoplova u 20:15 sati.

2. DAN/ AMMAN
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 01:50 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 04:10 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela u Amanu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled znamenitosti Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan. Obilazak antičke citadele s brojnim iskopinama oko koje se počeo formirati grad, Arheološkog muzeja u čijem se podnožju nalazi antičko kazalište, džamije kralja Abdulaha i starog dijela grada. Večera i noćenje u hotelu.

3. DAN/ AMMAN – JERASH – AJLUN – AMMAN
Doručak. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Po razgledu Jerasha slijedi vožnja prema Ajlunu, malom gradiću koji se smjestio na obroncima planina sjevernog Jordana, 76 km sjeverozapadno od Ammana. Posjetit ćemo impresivni Salahedin zamak iz 12. stoljeća. Povratak u Aman. Večera i noćenje.

4. DAN/ AMMAN – MADABA – NEBO – KERAK – PETRA
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca. Nakon obilaska, slijedi vožnja do Petre. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN/ PETRA
Nakon doručka odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. DAN/ PETRA - WADI RUM – AQABA
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Tu ćete doživjeti uzbudljivu vožnju u jeep safariju, te nezaboravnu šetnju pustinjom u vrijeme zalaska sunca. Nastavak vožnje prema Aqabi, jedinom jordanskom gradu na Crvenom moru. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

7. DAN/ AQABA – CRVENO MORE
Doručak. Slobodan dan u Aqabi za odmor u hotelu, uživanje u Crvenom moru. Večera. Noćenje.

8. DAN/ AQABA – LOTOVA PEĆINA – MRTVO MORE
Doručak. U jutarnjim satima vožnja prema Mrtvom moru. Posjet arheološkom lokalitetu - samostanu i “Lotovoj špilji” gdje su se Lot i njegove kćeri skrivali i od kuda su gledali strašno uništavanje zlih gradova Sodome i Gomore. Smještaj u hotel u blizini obale Mrtvog mora. Večera. Noćenje.

9. DAN/ MRTVO MORE - AMMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Transfer do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK815 (Turkish Airlines) u 03:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 06:40 sati, nastavak leta prema Zagrebu u 08:20 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 8:35 sati.

jordan cijene 2

Cijena aranžmana po osobi u KM

First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Cijena uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul - Amman – Istanbul - Zagreb na ekonomskoj klasi,
 • 8 noćenja u hotelima 4* s uslugom polupansiona,
 • Razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja,
 • Lokalnog vodiča,
 • Pratitelja putovanja,
 • Prijevoz klimatiziranim autobusom,
 • Džip safari u trajanju od 2 sata po Wadi Rum pustinji,
 • Vizu za Jordan te trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe,
 • Dodatne obroke,
 • Prijenos prtljage,
 • Napojnice vodiču i vozaču,
 • Izlazne takse na jordanskoj granici,
 • Zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

OBAVEZNE DOPLATE: pristojbe zračnih luka - 579,00 KM, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, izlazna taksa na jordanskoj granici cca 11 EUR - plaćanje na licu mjesta. Obavezno plaćanje 30 EUR za napojnice po dolasku u Amman (uključuje napojnicu za lokalnog vodiča, vozača i za nosače prtljage).

Minimum prijavljenih putnika: 15

FAQ

TRIP.ba

 • O TRIP.ba
 • Uslovi za saradnju
 • Predložite nam ponudu