Turistička agencija Trip Tours - Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Telefon: +387 33 844-904;  www.trip.ba; www.viabosnia.ba

Jesenja putovanja PRAG!!!

prag 2016 04

Cijena: od 265,00 KM

Prag

PRAG!
5 dana/BUS
10-15.10.2018.
 
CIJENA:  265,00 KM (first minute ponuda za uplate do 21.09)*
*Cijena nakon 21.09.2018. iznosi 299,00 KM

U cijenu je uključeno:
- Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo – Prag – Sarajevo,
- Smještaj u 1/2 i/ili 1/3 sobama u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (hotel Tristar Olympic 3* www.olympik.cz ili sličan),
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja i boravka u Češkoj i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:
- Fakultativni izleti (Prag 15,00 EUR, izlet u Drezden 20,00 EUR, krstarenje Vltavom + večera na brodu 25,00 EUR, krstarenje Vltavom bez obroka 15,00 EUR, večera u pivnici 20,00 EUR, obavezno razgledanje Beča 20,00 KM),
- PZ osiguranje 10,00 KM,
- Manipulativni troškovi agencije 5,00 KM,
- Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata),
- Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,
- Doplata za jednokrevetnu sobu 120,00 KM.

PROGRAM PUTOVANJA: 1. DAN, 10.10.2018. (SRIJEDA), SARAJEVO – BEČ – PRAG

Okupljanje putnika na peronima autobuske stanice Sarajevo. Polazak autobusa u 20.00h. Vožnja luksuznim Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo-Zenica-Bosanski Brod. Nastavak vožnje preko Hrvatske, Slovenije, Austrije... Noćna vožnja.
2. DAN, 11.10.2018. (ČETVRTAK), BEČ – PRAG
U jutarnjim satima dolazak u Beč. Slijedi razgledanje grada: KARLSPLATZ i KARLSKIRCHE, zgrada MUSIKVEREIN u kojoj se održava čuveni bečki novogodišnji koncert, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar RINGSTRASSE sa parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Slijedi šetnja kroz prvi becirk – Kertner ulica, Stefanov trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vrijeme u centru grada za šetnju i individualno razgledanje grada. U popodnevnim satima slijedi nastavak putovanja prema Pragu. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi zajednički odlazak u centar Praga, upoznavanje šetnjom sa starim dijelom grada. Mogućnost fakultativnog odlaska u češki nacionalni restoran. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 
  3. DAN, 12.10.2018. (PETAK), PRAG
Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak grada sa vodičem: Praški dvorac na Hradčanima iz X vijeka (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimski imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vida, bazilika sv. Georgija, Zlatna ulica koja je sačuvala izgled iz XVI vijeka (uz doplatu)... Muzej Franca Kafke.. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom Orloj). Slobodno vrijeme. Navečer slijedi fakultativno krstarenje Vltavom. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.
4. DAN, 13.10.2018. (SUBOTA), PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodan dan u Pragu (preporučujemo obilazak jevrejskog geta ili Nacionalnog muzeja) ili (fakultativno) odlazak na cjelodnevni izlet u DRESDEN, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5. DAN, 14.10.2018. (NEDJELJA), PRAG – BRATISLAVA – BiH 
Check out iz hotela i prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe sa usputnim zaustavljanjem i zadržavanjem u Bratislavi cca 2h.
6. DAN, 15.10.2018. (PONEDJELJAK), BiH
Dolazak u BiH u ranim poslijeponoćnim/jutarnjim satima.
.........................................................................................
Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. 
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
.......................................................................................
Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju „zlatnim gradom“ zbog bogate historije i laskave titule stjecišta kulturne elite. U njemu su živjeli i radili Mozart, Beethoven, Kafka... koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih diskoteka i tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo.
U Prag se ne ide jednom - u Prag se ide uvijek!
 

FAQ

TRIP.ba

  • O TRIP.ba
  • Uslovi za saradnju
  • Predložite nam ponudu